B3 Live Rocknight 5 oktober 2019

Rocknight B3 Live

B3 Live presenteert 5 oktober 2019 Rocknight!

B3 Live Rocknight 5 oktober 2019
B3 Live Rocknight 5 oktober 2019

Tijdens B3 Live Rocknight treden de volgende bands voor jullie op:

Band 1: Tea Rex

Tea Rex is een alternatieve rockband, ontstaan uit popmaniawinnaar Calculated en Incision.
De band heeft een behoorlijk divers en eigen geluid ontwikkelt, met invloeden van onder andere De Staat, Muse en de RHCP. Dankzij de veelzijdige vocale kunsten van broers Merlijn en Maarten kan er van alles voorbijkomen:
van catchy meerstemmige refreinen tot onmogelijk hoge noten tot vlijmscherpe raps (!). Jeroen en Emily zorgen ondertussen als ritmesectie voor de moddervette grooves.

De teksten zijn vaak maatschappijkritisch, de nummers puntig en eigenzinnig, het gitaarspel linkshandig, de synths prominent aanwezig. De live shows zijn altijd energiek en meeslepend.

November 2018 verscheen de eerste EP, genaamd ‘Dancing dinosaurs’ (gemixt olv. Tim Jansen en gemasterd door Pete Maher).
De EP valt in zijn geheel op Spotify te beluisteren, zie de link hieronder. Sindsdien is de band weer verder gegroeid en wordt er weer hard aan nieuw materiaal gewerkt.

Band 2: Troubleshot

Pak je problemen aan en doe er iets aan. Dat zou de verklaring voor de bandnaam zijn. Het was ook een startpunt voor de band.

In 2011 werd Troubleshot opgericht als een project van bassist Rijnes: “Ik wilde gewoon wat nummers schrijven en opnemen zonder tussenkomst van andere bandleden.” In 2016 werd nieuwe energie gevonden om in het project te stoppen.
Rijnes sloot zich aan bij drummer Niels en begon samen te jammen. Al snel voelden andere leden zich aangetrokken tot het project dat nu op een echte band begon te lijken.

In 2017 vonden de eerste EP-opnames plaats. De band heeft 5 nummers opgenomen voor de ‘Revive’ EP. Er kwamen twee video’s voor de nummers ‘Revive’ en ‘Smother’. De EP is beschikbaar op verschillende streaming-sites zoals Spotify en Itunes.

De band begon ook shows te geven in de regio Alkmaar. Aanvankelijk een beetje vreemd, maar beetje bij beetje klonk het meer als een echte band. Bassist Killian werd in maart 2018 vervangen door Jasper, een allround bassist met de juiste instelling!
Met deze nieuwe line-up begon de band nummers te schrijven die nog actueler waren op rock / metal.

Band 3: Desert Colossus

Desert Colossus is een Stonerrock band uit de Zaanstreek die hun op hoog tempo stonernummers aanvult met vleugjes Punk en Doom.

Dikke grooves en snelle riffs vliegen je live om de oren, ze spelen op flink tempo vol met fuzz gedrenkte nummers zonder poespas.
Desert Colossus is voor de liefhebbers van Red fang, Fu Manchu en Truckfighters. R
eeds verschenen al de platen ‘Desert Colossus’ en ‘Omnibeul’, en de derde plaat ‘Eyes and tongues’ is begin 2020 beschikbaar.

B3 Live Rocknight

Zaterdag 5 oktober in Poppodium B3, Beverplein 3, Sint-Pancras
Entree: 2,50 euro
Zaal open: 20:00 uur