Project Blackbird 29-10-2021 in B3!

Project Blackbird

Uniek in B3: Project Blackbird!

Op 29 oktober doet de Engelse band Project Blackbird een Europese Toer waarbij ze in Nederland ook 2 podia aandoen; Engelstede in Groningen en natuurlijk Poppodium B3 in Dijk en Waard! Wij waren zeer verrast dat ze ons uitgezocht hadden voor een optreden en zijn ook zeer benieuwd!!

Wat is Project Black Bird?

“Project Blackbird” is de start van een meer gerichte muzikale richting voor de oude bandleden Ming Nagel (teksten, zang) en multi-instrumentalist en songwriter Jon Read, voormalig trompettist van “The Specials”. In 2018 begonnen zij met een nieuwe naam, een ingetogen lijn -up, en een donkere, meer elektronische sfeer en brachten ze hun debuutalbum Endurance uit met stille vurige mond-tot-mondreclame.

Tom Robinson van de BBC, die hun nummer “Elevation” gebruikte in zijn Introducing Mixtape en als teaser voor de inaugurele Fresh on the Net festival, noemde de band “buitengewoon”. Een fan vatte het genre specifieke en vloeiende geluid van Project Blackbird perfect samen: “Stel je een feest voor bij Ronnie Scott’s waar Sade, Björk, Jeff Beck en David Byrne Portishead ontmoeten en dan gaan voor een late-night curry om ideeën uit te wisselen…subliem”.

Later in respectievelijk 2018 en 2019 kwamen door wisselingen van muzikanten en gedeelde interesses in motorfietsen, natuurvijvers en elektrische gitaren, multi-instrumentalist Jamie Varley en gitarist Alan Roberts bij de band. Robuuste optredens in het Verenigd Koninkrijk en Europa, samen nieuw materiaal schrijven, hielpen om de interne partnerschappen van Project Blackbird aan te scherpen en een steeds zelfverzekerder en meeslepender geluid te creëren. Een geluid dat overvloedig aanwezig is op hun eclectische nieuwe album. In gelijke mate gebruikmakend van intellect en emotie, vindt de band in het album “If This Is the End” hun collectieve identiteit, niet bang om de grenzen van creativiteit en expressie te verleggen.

Voor Project BlackBird moet je in Poppodium B3 zijn!

Locatie: Poppodium B3, Beverplein 3 1834GS Sint Pancras
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: € 5,00