Project Blackbird 21 oktober 2022

De vier kernleden van het in East Midlands, UK gevestigde Project Blackbird zijn zanger Ming Nagel (oorspronkelijk uit de VS), gitarist Alan Roberts, multi-instrumentalist Jamie Varley en multi-instrumentalist Jon Read, voormalig trompettist van The Specials. Ze zijn verheugd om te worden vergezeld voor huidige live-optredens van een oude vriend en drummer Eddie Dublin.

Deze “buitengewone” band, zoals Tom Robinson van BBC 6Music ze heeft beschreven, biedt een atmosferische, genre-vloeiende luisterervaring die zowel op intellect als op emotie steunt. Ze zijn verdedigd door oom Frank van BBC Radio Leicester (Frank Benbini van Fun Lovin’ Criminals) en een toenemend aantal onafhankelijke stations en presentatoren, en blijven zowel albumluisteraars als optredens binnenhalen. “Stel je een feest voor bij Ronnie Scott’s,” suggereert een fan, “waar Sade, Björk, Jeff Beck en David Byrne Portishead ontmoeten en dan ’s avonds laat een curry gaan eten om ideeën uit te wisselen… subliem”.

Project Blackbird toerde in Engeland en Europa. Hun tweede volledige album, If This Is the End, is momenteel beschikbaar op cd, dubbel gatefold vinyl, mp3-download en een verscheidenheid aan streamingplatforms.

“Ik hield van hun vorige album, maar dit is een echte stap omhoog” (Lynval Golding van The Specials, Clash Magazine, 4 mei 2021)

“Deze hebben een geheel eigen geluid … absoluut geweldig” (Uncle Frank, BBC Radio Leicester)

“Project Blackbird is pure klasse, ik bedoel, ze zijn van een andere klasse dan al het andere. Soepel muzikaal, soepeler dan Steely Dan en toch duister gepassioneerd, mooi en prachtig verontrustend … ze laten je in hun geheime wereld” (Kevin Hewick, voormalig Factory Records artiest, live optreden recensie, 24 augustus 2022)

Luister naar project Blackbird op Spotify!

www.projectblackbird.band

Waar? Poppodium B3
Wanneer? vrijdag 21 oktober 2022
Hoelaat? Zaal open 20:00 uur
Entree? € 5,00 per bezoeker

Bestel hier uw tickets