B3 Metalnight 8 maart 2024

Metalnight special 8 maart 2024

Metalnight special in Poppodium B3!

Dit keer met Gravestone uit Zweden tezamen met fijne smaakmakers BLOID en ONKT!
B3 Metalnight 8 maart 2024

GRAVESTONE(SWE)

Je zou Gravestone kunnen verwarren met een gewone Zweedse deathmetalband. Ze dragen zeker alle handelsmerken van het genre. Maar zodra je die eerste laag losmaakt, besef je wat er is daadwerkelijk aan de hand is. Gravestone is echt een vermomde punkband.
De band werd in 2012 opgericht in Växjö, Zweden. Een heropleving van old school death metal. Gefrustreerd over de richting waar deze nieuwe golf van death metal naartoe ging, besloten ze een eigen draai te geven op het genre. Als fanatici van death metal en tegelijkertijd punkers in hart en nieren, hadden ze daar een visie op creëren hun versie van de perfecte band, een band die klinkt als death metal met Punk.
Gravestone neemt het brullende geluid van Entombed en Dismember en valt dit aan vanuit een punky hoek. Het kerngeluid is dat van death metal, leunend in het korstpunkterritorium. Terwijl nooit door die kern te verlaten, voegt Gravestone alle elementen toe
zij zien het goed. Alles van klassieke rock naar grindcore kan een korte verschijning maken. Als geheel levert Gravestone een vertrouwd geluid af met veel verrassingen.

BLOID

Westfries voor blij, staat voor snoeiharde grovende beukende herrie. Een metal cocktail met een goede berg death, trhash, vleugje grind en een blackmetal topping.
Beukend sinds 2006 en na een line up switch in 2017 nog harder beukend dan ervoor. Ondanks de zware beukende klanken is de band erg luchtig, groovy deathmetal met een knipoog.
De nummers zijn snoeihard maar hebben thema’s zoals een serie moordenaar met alzheimer, de meest verschrikkelijke kater die je ooit zal hebben en commentsecties op het internet om maar wat voorbeelden te noemen, deze nummers zijn ook te vinden op youtube en de andere streaming diensten.
Er zijn in de afgelopen jaren al behoorlijk wat optredens verzorgd door heel Nederland. Uitschieters zijn de supports die Bloid heeft mogen verzorgen voor Sepultura, Pro-Pain, Arch Enemy, Gojira, Hatesphere, Textures en Sinister.
Na diverse demo´s (‘Bloid’ 2006, ‘Chaos, dat had je vroeger niet’ 2008, ‘Momentum’ 2009) is in 2014 het eerste full length album ‘Rise to Ruination’ uitgebracht. Dit album is opgepikt door het Italiaanse label Wormhole Death en heeft de band een distributie deal in Europa en Japan opgeleverd. Vanaf 2018 zijn er diverse singles uitgebracht, momenteel word er gewerkt aan een nieuwe snoeiharde EP.

Death Möth

Gitariste Ingeborg is Death Möth begonnen als project medio September 2022 met de gehele band compleet aan het begin van 2023. Met 2 friese leden van Bad Speed Boys (Michael) en Marching Trough Corpses (Tjeerd) hebben wij dan ook onze thuis basis in Schraard, Friesland.
Met ondertussen 2 uitgebrachte singles en ons debuut op afgelopen editie van Frisian Metal Night, hebben wij al meerdere radio interviews gegeven, zijn we al op vele stations te horen geweest en zijn we van plan een EP aan het begin van 2024 uit te brengen.
Deze band bestaande uit 2 dames en 2 heren wordt vaak beschreven als oldschool ‘lompe’ death metal waar wij onze invloeden halen uit Obituary, Cannibal Corpse en Bold Thrower

Waar: Poppodium B3, Beverplein 3, 1834GS Sint Pancras

Wanneer: Zaterdag 8 maart 2024
Zaal open: 19:00 uur
Aanvang: 20:00 uur
Einde: 01:00 uur

Entree:
€ 6,66 voorverkoop
€ 10,00 aan de deur

Bestel hier je kaarten voor Metalnight!