B3 Metalnight 8 maart 2024

Metalnight special 8 maart 2024

Metalnight special in Poppodium B3!

Dit keer met Gravestone uit Zweden tezamen met fijne smaakmakers BLOID en ONKT!
B3 Metalnight 8 maart 2024

GRAVESTONE(SWE)

Je zou Gravestone kunnen verwarren met een gewone Zweedse deathmetalband. Ze dragen zeker alle handelsmerken van het genre.
Maar zodra je die eerste laag losmaakt, besef je wat er is daadwerkelijk aan de hand is. Gravestone is echt een vermomde punkband.
De band werd in 2012 opgericht in Växjö, Zweden. Een heropleving van old school death metal. Gefrustreerd over de richting waar deze nieuwe golf van death metal naartoe ging, besloten ze een eigen draai te geven op het genre. Als fanatici van death metal en tegelijkertijd punkers in hart en nieren, hadden ze daar een visie op creëren hun versie van de perfecte band, een band die klinkt als death metal met Punk.
Gravestone neemt het brullende geluid van Entombed en Dismember en valt dit aan vanuit een punky hoek. Het kerngeluid is dat van death metal, leunend in het korstpunkterritorium. Terwijl nooit door die kern te verlaten, voegt Gravestone alle elementen toe
zij zien het goed. Alles van klassieke rock naar grindcore kan een korte verschijning maken. Als geheel levert Gravestone een vertrouwd geluid af met veel verrassingen.

BLOID

Westfries voor blij, staat voor snoeiharde grovende beukende herrie. Een metal cocktail met een goede berg death, trhash, vleugje grind en een blackmetal topping.
Beukend sinds 2006 en na een line up switch in 2017 nog harder beukend dan ervoor. Ondanks de zware beukende klanken is de band erg luchtig, groovy deathmetal met een knipoog.
De nummers zijn snoeihard maar hebben thema’s zoals een serie moordenaar met alzheimer, de meest verschrikkelijke kater die je ooit zal hebben en commentsecties op het internet om maar wat voorbeelden te noemen, deze nummers zijn ook te vinden op youtube en de andere streaming diensten.
Er zijn in de afgelopen jaren al behoorlijk wat optredens verzorgd door heel Nederland. Uitschieters zijn de supports die Bloid heeft mogen verzorgen voor Sepultura, Pro-Pain, Arch Enemy, Gojira, Hatesphere, Textures en Sinister.
Na diverse demo´s (‘Bloid’ 2006, ‘Chaos, dat had je vroeger niet’ 2008, ‘Momentum’ 2009) is in 2014 het eerste full length album ‘Rise to Ruination’ uitgebracht. Dit album is opgepikt door het Italiaanse label Wormhole Death en heeft de band een distributie deal in Europa en Japan opgeleverd. Vanaf 2018 zijn er diverse singles uitgebracht, momenteel word er gewerkt aan een nieuwe snoeiharde EP.

ONKT

ONKT is een 5 koppige band uit de omgeving van Alkmaar die Djent speelt. ONKT is ontstaan in 2006.
De muziekstijl wijkt af van wat men doorgaans als “Metal” beschouwd door de polyritmische opbouw van hun muziek. Door gebruik te maken van beduidend laag gestemde gitaren, verschillende lagen in ritmiek en gebruik van samples zorgen ze voor een lekkere headbangende groove terwijl de muziek je toch laat anticiperen naar de volgende moeilijk harde breakdown.
Sinds 2006 is ONKT gegroeid van een idee in de studio tot een internationaal toerende band. In 2017 heeft ONKT gespeeld met bands als Creative Waste (Saudi Arabia), Scordatura (U.K.), Foetal Juice (U.K.) en Desolation (Serbia) Deze laatste band speelde support voor ONKT tijdens hun Balkan zomertoer van 2017.
Vanaf 2009 heeft ONKT 3 albums en 2 officiële videoclips uitgebracht. EQUILIBRIUM is het nieuwste album waaraan het groeiende publiek kan ervaren hoe deze band is getransformeerd van een band naar deze machine die ONKT heet. Invloeden van bands als Meshuggah en Gojira zijn zeker aanwezig in hun zoektocht naar een eigen geluid.
Alle boekingen, opnamen, video en merchandise is door de bandleden in eigen beheer gedaan zodat ONKT 100% onafhankelijk is. Een uniek Djent geluid om je te laten puzzelen hoe deze band technisch, strak en groovy spelen combineert op hetzelfde moment. ONKT laat je terugkomen voor meer.

Waar: Poppodium B3, Beverplein 3, 1834GS Sint Pancras

Wanneer: Zaterdag 8 maart 2024
Zaal open: 19:00 uur
Aanvang: 20:00 uur
Einde: 01:00 uur

Entree:
€ 6,66 voorverkoop
€ 10,00aan de deur

Bestel hier je kaarten voor Metalnight!